Na Lubeli v Velenju bomo postavili klopco ljubezni

Na Lubeli v Velenju bomo postavili klopco ljubezni

V sodelovanjem z Planinsko zvezo Slovenije in Zavarovalnico Generali bomo prihodnji teden na Lubeli postavili Klopco ljubezni. Takšnih klopc je v Sloveniji že 53 in so tudi evidentirane na posebni spletni strani: www.generali-zame.si/klopce-ljubezni. Klopce stojijo na točkah, ki obiskovalce nagradijo z čudovitim razgledom in obiskuje jih vedno več pohodnikov, kolesarjev, družin, ljubiteljev narave in zaljubljenih parov. Velenjska Lubela bo sedaj zagotovo postala še bolj priljubljena.

Novo pridobitev bomo zaznamovali s pohodom na Lubelo, ki ga pripravljamo v soboto, 26. oktobra, s startom ob 10. uri na parkirišču pri gasilskem domu v Škalah. Hoja na Lubelo traja prb. eno uro. Na vrhu pa se bomo ob klopci podružili, se posladkali s kostanjem in uživali v razgledu na Velenje. Pri izvedbi dogodka sodeluje tudi Krajevna skupnost Škale, Lovska družina Škale in Planinsko društvo Škale.

 

Vsi tisti, ki radi hodijo v hribe, na griče in razgledne točke, so v zadnjih letih na vrhovih ali ob poteh zagotovo opazili klopce z izrezljanim srčkom. To so klopce ljubezni, projekt, ki spodbuja zdrav način življenja. Najdemo jih že na 53 priljubljenih izletniških točk in ob sprehajalnih poteh po vsej Sloveniji.

 

Zgodba se je začela leta 2013, ko je Klemen Klevže, mizar iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini, izdelal klopco z lepo linijo srca. Sprva je stala na njegovem dvorišču, ko pa je s prijatelji jadralnimi padalci na bližnji Dreveniški gori odkril skalo s čudovitim razgledom, je vedel, da je našel dom zanjo.

 

Zahvaljujemo se lastniku zemljišča na Lubeli Marjanu Lenartu, ki je dal soglasje, da bomo lahko postavili Klopco ljubezni.

 

Na pohod vabimo vse občanke in občane in tudi predstavnike medijev.

 

Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 21. Oct. 2024