Odprte so prijave za sodelovanje v Hackathonu: umetna inteligenca za družbene inovacije

Odprte so prijave za sodelovanje v Hackathonu: umetna inteligenca za družbene inovacije

Ljubljana, 19. oktobra - Odprte so prijave za sodelovanje v Hackathonu: umetna inteligenci za družbene inovacij. Na tekmovanje se lahko prijavijo dijaki, študenti in mladi inovatorje, ki želijo uporabiti svoje znanje uporabe umetne inteligence za reševanje družbenih izzivov. Rok za prijavo ekip je 5. november, so sporočili organizatorji.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, hackathon ponuja edinstveno priložnost za inoviranje, rast in ustvarjanje z umetno inteligenco. Udeleženci bodo lahko sodelovali v ekipah do štirih članov, kjer bodo skupaj reševali aktualne družbene in poslovne izzive.

Hkrati se bodo lahko povezali z vodilnimi mentorji iz industrije, kar jim bo omogočilo nadgradnjo njihovega znanja in širitev mreže. Hackathon poleg tega ponuja tudi možnost ustvarjanja partnerstev, ki lahko privedejo do dolgoročnih družbenih sprememb, so navedli.

Udeleženci bodo lahko izbirali med šestimi izzivi s področij, kot so okolje, zdravstvo, turizem in poslovni procesi. "Izzivi so zasnovani na realnih poslovnih in družbenih težavah, s katerimi se soočajo podjetja in organizacije. Cilj je razviti rešitve z dolgoročnim trajnostnim vplivom," so zapisali.

Nagradni sklad v višini 8000 evrov vključuje 2000 evrov denarnih nagrad ter 6000 evrov v praktičnih nagradah, ki bodo zmagovalcem pomagale pri nadaljnjem razvoju njihovih profesionalnih poti.

Rok za prijavo ekip je 5. november, izzivi pa bodo podrobneje predstavljeni na spletnem dogodku 13. novembra. Med 13. in 25. novembrom bodo ekipe s pomočjo mentorjev razvijale svoje rešitve, rok za oddajo projektov pa je 25. november. Zaključni dogodek s predstavitvijo rešitev bo potekal 27. novembra v Impact Hub Ljubljana.

Organizatorji hackathona so Impact Hub Ljubljana, Center Noordung, Kovačnica, Hashnet, Tehnološki park Ljubljana, Dravinjski poslovni klub in Poslovna šola Cotrugli.

VIR: TPLJ

Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 21. Oct. 2024