Program Epic Drama najavlja v novembru 2024

Program Epic Drama najavlja v novembru 2024

Vsa bitja, velika in majhna

Premierno od petka, 8. novembra, ob 21.00

Po živalskih norčijah 4. sezone lahko zopet spremljamo naše priljubljene like slikovitega Yorkshire Dalesa spomladi leta 1941. 3 mesece po božični oddaji se James in Helen navajata na novo življenje ter vloge; vsi v Skeldaleu pa se navajajo na življenje z otrokom v hiši. Vojna v Evropi kot senca visi nad hribi in idiličnimi ulicami Darrowbyja, k sreči pa temo vedno uravnava luč s pomočjo topline in humorja družine iz Skeldalea, okrog katere se vrti 5. sezona.

 

Dalgliesh

Vsak ponedeljek od 4. novembra ob 21.50

Dalgliesh in njegova pomočnica Kate Miskin se vračata s tremi popolnoma novimi primeri skrivnostnih umorov. V prvi zgodbi najdejo mlado dekle mrtvo in čeprav se zdi obdukcija nesporna, Dalgliesha prosijo za pomoč, ko pride do nove smrti. V drugi zgodbi slovita odvetnica Venetia Aldridge na prostost pomaga storilcu, ki je več kot očitno kriv. Ko jo nekaj tednov pozneje najdejo brutalno umorjeno, na pomoč pokličejo Dalgliesha, pred katerim se odpre svet rivalstva, izdaj in travm. V zadnjem dejanju serije Dalgliesh preiskuje umor v muzeju Dupayne - ustanovi, ki slovi po nenavadni razstavi najbolj gnusnih zločinov, storjenih med vojnama.

 

Gospodična Marple

Od ponedeljka, 11.11., do četrtka, 14.11., ob 19.25

Pridružite se gospodični Jane Marple na njenih avanturah s skrivnostnimi umori. V tej prvi sezoni spoznamo amatersko detektivko, ki živi v spokojni angleški vasici St Mary Mead. Jane ima izredno razvit analitični um in zdi se, da kar privlači skrivnostne zločine in umore. Lokalna policija navkljub skepsi kmalu spozna, da so njene detektivske veščine še kako dobrodošle. Gospodična Marple med drugim preiskuje skrivnostno smrt močno preziranega polkovnika Luciusa Protheroa, umor na vlaku, truplo mladenke v knjižnici, ter umor, ki se sploh še ni zgodil.

 

Celoten spored v štirih formatih lahko najdete tukaj, več fotografij pa je na voljo tukaj

Dodatne informacije lahko najdete na spletni in Facebook strani. 

Vabimo vas k tudi spremljanju YouTube kanala.

VIR: Grayling

Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 21. Oct. 2024