ČAROBNA ŠALEŠKA DOLINA ZAOKROŽENA V ŠTEVILNA ČAROBNA PRAZNIČNA DOŽIVETJA

ČAROBNA ŠALEŠKA DOLINA ZAOKROŽENA V ŠTEVILNA ČAROBNA PRAZNIČNA DOŽIVETJA

Mesec čarobnih doživetij Šaleške doline

Zavod za turizem Šaleške doline bo v prazničnem času organiziral številne dogodke in aktivnosti. 

Praznična doživetja v Šaleški dolini:

ADVENTNA PRAVLJICA NA DVORCU GUTENBUCHEL V ŠOŠTANJU
17. 11. – 3. 12. 2023
Organizator in pokrovitelj razstave je Občina Šoštanj. Soorganizatorja pa sta Zavod za turizem Šaleške doline in Zavod za kulturo Šoštanj. Dvorec je ponovno odet v čudovite praznične kreacije Simona Ogrizka in programsko dopolnjen z lokalnimi ustvarjalci in podjetniki ekipe dvorca Gutenbuchel.

MIKLAVŽEVANJE V STAREM VELENJU
5. 12. 2023; 17.00 – 19.00
December je gotovo najočarljivejši čas v letu. Prvi izmed dobrih mož bo razveselil najmlajše v novem Starem Velenju. Informacije so vam na voljo na tel. št. 03 896 17 15, turizem@velenje.si in spletni strani Visit Saleska
Organizatorja dogodka sta Zavod za turizem Šaleške doline in Krajevna skupnost Staro Velenje ob podpori Mestne občine Velenje.

PRAZNIČNI VELENJE UNDERGROUND
8. 12. 2023; ob 18. uri
December je mesec prazničnega vzdušja, topline in skupnih trenutkov. Pridružite se nam na edinstvenem petzvezdičnem doživetju, ki bo v vas prebudil vse vaše čute in razvajal brbončice do popolnosti.
Informacije so vam na voljo na tel. št. 03 896 17 15, turizem@velenje.si in spletni strani Velenje Underground.

ČAROBNOST ŠALEŠKIH LOKALNIH OKUSOV IN DOŽIVETIJ
1. do 31. 12. 2023
Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z lokalnimi ponudniki organizira Mesec čarobnih lokalnih okusov in doživetij. Obiskovalce vabimo k obisku, razvajanju in spoznavanju lokalnih zgodb Šaleške doline. Seznam ponudnikov in vse ostale informacije so vam na voljo na tel. št. 03 896 17 15 ali turizem@velenje.si in spletni strani www.visitsaleska.si. Vzemite si čas za lokalne domače dobrote, za doživetja in sproščene trenutke v Šaleški dolini.

ČAROBNA LOKALNA DARILA: PODARITE ČAROBNOSTI PODEŽELJA ŠALEŠKE DOLINE
1. – 31. 12. 2023
Še ne veste kaj podariti svojim najbližjim? Radost lahko izrazite tudi s simpatičnim darilom Čarobnosti podeželja Šaleške doline. Praznični lokalni paketi so na voljo v Turistčno informacijskem centru Velenje v Vili Bianci.

PRAZNIČNO FOTOGRAFIRANJE V VILI BIANCA
4.-22. 12. 2023
Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z lokalnim fotografom Aljošo Videtičem vabi na praznično fotografiranje v prostore Vile Bianca.
Cena prazničnega paketa, ki vključuje 15 fotografij, je 95 EUR. Vsi sodelujoči prejmejo tudi gratis vročo čokolado v Bistroju Bianca.
Rezervirajte svoj termin že danes preko e-pošte hello@aljosavidetic.com ali preko telefona 040 211 659.

ČAROBNA VILA BIANCA
7. – 31. 12. 2023
Vzemite si čas za sprehod do praznične Vile Bianca in skupaj z nami ustvarjajte lepe spomine.
7. decembra bo ob 18. uri, v Vili Bianca potekal Praznični večer z Lauro Apat in Simonom Ogrizkom – Umetnost okrasitve božičnega drevesa in skrivnosti najboljše potice. Prijave na dogodek zbiramo preko e-naslova turizem@velenje.si.

ČAROBNA VISTA
3. – 31. 12. 2023
Na praznični Visti – parku z razgledom lahko stopite v praznični okvir in ustvarite popolno fotografijo, ki bo vaš večni spomin. Informacije so vam na voljo na tel. št. 03 896 17 15, turizem@velenje.si in spletni strani www.visitsaleska.si.


VELENJSKE PRAZNIČNE SKRIVNOSTI ZA DRUŽINE
15. in 21. 12. 2023, ob 17. uri

Družinsko animirano raziskovanje od največje okrašene smreke v mestu do najlepše stavbe v mestu. Po doživetju vas bo vodil skrivnostni lik.
Doživetje v prazničnem duhu podarjata Zavod za turizem Šaleške doline in Muzej Velenje.
Obvezne predhodne prijave: turizem@velenje.si.
December je čas obdarovanj, prazničnih jedi in lepih misli. Vzemite si čas za lokalne domače dobrote, za doživetja in sproščene trenutke v Šaleški dolini. Naj bodo vsi dnevi decembra, za vsakega izmed vas, sladki, čarobni in ljubeči.

VIR: Zavod za turizem Šaleške doline 
Dolžina: 3 minutno branje
Objavljeno: 01. Dec. 2023