Kvalifikacijski turnir v rokometu Plazma Športne igre mladih za letnike 2010 in mlajše uspešno izveden v dvorani Police v Ajdovščini

Kvalifikacijski turnir v rokometu Plazma Športne igre mladih za letnike 2010 in mlajše uspešno izveden v dvorani Police v Ajdovščini

Dvorana Police je v soboto gostila kvalifikacijski turnir Plazma Športnih iger mladih v rokometu za dekleta, v kategoriji letnikov 2010 in mlajše. Na turnirju so poleg domačink iz ŽRK Mlinotest Ajdovščina sodelovale še ekipe iz Izole, Kopra in Hrpelj (Jadran Bluemarine).

Po napetih in razburljivih tekmah se je na koncu zmage veselila ekipa Mlinotesta, ki je v finalu premagala ekipo Jadran Bluemarine iz Hrpelj. V tekmi za tretje mesto je bila v obalnem obračunu boljša Izola, ki je premagala Koper.

Ekipa Mlinotesta in ekipa Jadrana sta se z današnjimi uspehi uvrstili na finalni turnir, ki bo potekal 18. junija 2024 v Ljubljani, v športni dvorani Kodeljevo s pričetkom ob 9.30. Vstop je prost zato vljudno vabimo vse navijače, da podprejo svoje ekipe. 

Predsednik Športnih iger mladih v Sloveniji, Tevž Korent, je ob tem povedal: “Izjemno smo ponosni na vse udeleženke in ekipe, ki so danes pokazale izjemno borbenost, športni duh in fair play. Kvalifikacijski turnirji, kot je bil današnji, so srce naših iger, saj združujejo mlade športnike iz različnih krajev in jim omogočajo, da se razvijajo tako na športnem kot osebnem področju. Veselimo se finalnega turnirja v Ljubljani, kjer bomo videli še več odličnega rokometa.”

“Organizacija kvalfiikacijskega turnirja štirih ekip je potekala natanko tako, kot smo si zamislili. Udeležile so se štiri najboljše ekipe iz zahodnega dela Slovenije v letniku 2010 in mlajše. Spremljali smo napete dvoboje z obilo odličnih akcij. Po mojem tako tekmovanje služi v prvi vrsti druženju in zabavi ob igranju rokometa in vsekakor so se punce zelo zabavale. Na tem mestu se zahvaljujem vsem, ki so prišli v Ajdovščino in še posebej želim veliko sreče tako Mlinotestu, kot Jadranu na finalu v Ljubljani. Upam, da se ponovno vidimo prihodnje leto,” je povedal Deni Štibilj tehnični vodja ŽRK Mlinotest Ajdovščina. 

Za več informacij o finalnem turnirju spremljajte našo spletno stran www.sportneigremladih.com.

VIR: Športne igre mladih
Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 11. Jun. 2024