Mladinska knjiga se pridružuje praznovanju bivanja Mance Košir

Mladinska knjiga se pridružuje praznovanju bivanja Mance Košir

Knjiga navdihov in hvaležnosti za Manco Košir tudi v knjigarni Konzorcij
 
Ob slovesu naše avtorice Mance Košir, cenjene intelektualke in goreče zagovornice branja in knjig, smo v knjigarni Konzorcij danes odprli knjigo navdihov in hvaležnosti, s katero se bomo poklonili veliki mojstrici življenja in minevanja. Knjiga, za katero želimo, da bi bila odsev dobrote, lepote in ljubezni, ki jih je Manca sejala vse življenje, bo vsem, ki se želijo na ta način pokloniti Manci Košir, na voljo na prireditvenem prostoru knjigarne. Ko bomo knjigo napolnili z navdihujočimi mislimi, jo bomo podarili Mančinim svojcem.
 
Manci Košir namenjamo dogodek Beremo z(a) Manco
 
Manci, začetnici Hospickafeja, knjižnih pogovorov o umetnosti radostnega staranja in minevanja, ki v knjigarni Konzorcij potekajo že več kot 25 let, bo posvečen tudi dogodek Beremo z(a) Manco. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v torek, 21. maja 2024, ob 18. uri, ko bodo odlomke iz njenih in njej ljubih knjig brali priznani avtorji in ustvarjalci, njeni bližnji in njeni sopotniki, »sejalci svetlobe, ki celijo rane«, kakor jih je poimenovala v svoji zadnji knjigi Nagovori tišine.
 
Spomine na Manco obujamo s knjigami
 
Manca Košir, ambasadorka radostnega staranja, kakor si je rada rekla, je bila novinarka, predavateljica in pisateljica. Bila je avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter 21 knjig; v okviru leposlovja so bila pisma njena najpogostejša zvrst. Zbirke pisem: Ženska pisma, Moški: ženska. Pisma, soavtor D. Jovanovič, Moška pisma, Drugačna razmerja, Darovi minevanja, Človeška ljubezen in Nagovori tišine.

Več informacij o avtorici in njenih delih si pridobite na avtorskem portalu Mladinske knjige avtorji.mladinska-knjiga.si/manca-kosir

VIR: MK
Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 08. May. 2024