Prvomajski obisk Kobilarne Lipica dobra napoved za poletno sezono

Prvomajski obisk Kobilarne Lipica dobra napoved za poletno sezono

Lipica, 8. maja - V Kobilarni Lipica so zelo zadovoljni s številčnim obiskom med prvomajskimi prazniki, ko so v hotelu Maestoso gostili 1200 ljudi. Zato z optimizmom zrejo tudi v poletno sezono, so pojasnili za STA.

Kot je povedal vodja prodaje in marketinga v kobilarni Aaron Uazeua, je bil prvomajski obisk v Maestosu za kar 40 odstotkov višji kot v enakem obdobju lani. Kobilarno je v tem času obiskalo 2700 ljudi, kar je primerljivo z lanskim obiskom, glede na slabše vremenske pogoje med prazniki pa so tudi s tem zadovoljni.

Med prvomajskimi prazniki so sicer v Lipici prednjačili gostje iz Slovenije, Italije, Nemčije ter Avstrije. Poleg naštetih si za poletne mesece obetajo tudi večje število gostov iz Francije ter držav vzhodne Evrope.

Kot je še povedal Uazeua, si v Kobilarni Lipica obetajo dobro sezono in predvsem veliko nočitev. Predvsem pri obisku kobilarne so precej odvisni od vremena, a so s prenovljeno jahalnico dobili prostor, kjer ogleda predstave slabo vreme ne zmoti. Predstava traja približno eno uro, med junijem in septembrom pa bo obiskovalcem na ogled vsak torek, petek in nedeljo ob 15. uri.

VIR: STAkrog
Dolžina: 0 minutno branje
Objavljeno: 08. May. 2024