V Izolo tudi letos vabi čarobni Ledeni otok

V Izolo tudi letos vabi čarobni Ledeni otok

Izola si bo prav kmalu nadela očarljivo preobleko. Poseben začetek prazničnega dogajanja se obeta že 1. decembra, ko bodo na Ledenem otoku ob glasbeni spremljavi zasijale praznične luči. Vse je nared tudi za odprtje prizorišča zimskega veselja, drsališča v okrašenem parku. Naj vas prevzame zimska čarobnost …
 
Izola bo v znamenju zimskega dogajanja vse do 21. januarja, medtem ko bodo praznične luči oživele mesto na prvi decembrski dan ob 17. uri. Odprtje Ledenega otoka v parku Pietra Coppa bo obogatil glasbeni nastop skupine Baby Boom, za živahno vzdušje bo poskrbljeno tudi s ponudbo dobrot za raznolike okuse. V času Ledenega otoka lahko obiskovalci do dve uri brezplačno parkirajo na parkirišču na Tomažičevi ulici ali pri Ladjedelnici, na parkirišču Argo pa je do dve uri brezplačnega parkiranja omogočeno med 15. in 22. uro. Sicer lahko vsi, ki pridejo v Izolo, parkirajo tudi na obmestnih javnih parkiriščih in se sprehodijo po mestnem središču ali uporabijo kurjerco ter s tem tudi sami prispevajo k trajnostnemu delovanju občine in skrbi za okolje.
 
Ob koncih tedna zabava za vse generacije
Otroški program bo potekal decembra ob nedeljah, januarja pa ob sobotah ob 18. uri, medtem ko se bo večerni glasbeni program pričenjal ob 20. uri.
 
Decembra bodo koncerti organizirani med petkom in nedeljo. Dan po odprtju bo občinstvo ogrela domača zasedba Paul Grem, ki ji bo sledil koncert belokranjskih 2B. Teden dni za tem sledi irska poskočnost z bendom Via Entropia, spevni rock Zadnjih na spisku ter akustični Duo Egzi & Ketrin. Dogajanje se bo nadaljevalo s prepletom skaja, punka in funka skupine Smetnaki, elektronike Sagadudab in ustvarjalne svežine skupine Bosaznova. Za raznolik nabor slogov in zvrsti bodo poskrbeli rokerji Presnetih kaset, zasedba Fake Orchestra ter kitarista Dua Vagabunda.
 
Dedka Mraza bomo pričakali 30. decembra na Lonki, kjer bo dan kasneje tudi silvestrovanje. V čas disko krogel, svetlečih oblačil in zlatega obdobja disco glasbe nas bo vrnila zasedba ABBA Mia, plesna glasba pa se bo nadaljevala v jutranje ure z Roxie bendom. Novoletno dogajanje bo sklenjeno 1. januarja z zasedbo Elvis Presley tribute.
 
Januarja bo večerno dogajanje potekalo ob petkih in sobotah v parku. Začelo se bo z novogoriškim kantavtorjem Matijo Bolčino in domačinom Leanom Kozlarjem Luigijem z bendom. Predstavili se bodo tudi izolski Vokalisti Dante Alighieri, kitarist Vital Jurca, jazzovski Duo Nice Price in za konec mariborski rokerji Get Back.
 
Dodatne informacije so dostopne na spletni povezavi: PROGRAM.
 
V znamenju dobrodelnosti       
Ledeni otok bo tudi v letošnjem letu del dobrodelne akcije Hladilnik toplega srca. Ob vhodu na drsališče bo mogoče oddati donacije za družine iz Izole, ki živijo v hudem pomanjkanju. Poslušalci bodo lahko tako na prizorišču kot doma prisluhnili tudi Radiu Ledeni otok.
 
Sezonske in družinske karte za ljubitelje drsanja
Navdušencem nad ledenimi ploskvami bo na voljo nakup sezonske karte v vrednosti 50 evrov (vključno z drsalkami), kar omogoča 52 dni neomejenega drsanja. Letošnja novost so družinske vstopnice. Za nepozabne dogodivščine na drsališču pa so že sedaj na voljo darilni boni
 
Karte in darilne bone boste lahko kupili preko spleta ali ob vhodu na drsališče. Za vse izolske vrtce, osnovne in srednje šole bo v dopoldanskem času omogočeno brezplačno drsanje.
 
Obiskovalce Ledenega otoka vabimo, da svoja doživetja delijo na družbenih omrežjih in jih označijo: #LedeniOtok, #našaizola, @ObčinaIzola in @VisitIzola.

PR - Občina Izola
Dolžina: 3 minutno branje
Objavljeno: 15. Nov. 2023