Vodenje Steklarne Hrastnik prevzel Matevž Fazarinc

Vodenje Steklarne Hrastnik prevzel Matevž Fazarinc

Hrastnik, 8. julija - Dosedanji izvršni direktor Steklarne Hrastnik Matevž Fazarinc je prevzel vodenje družbe s polnimi pooblastili kot generalni direktor. Na položaju je zamenjal Petra Časa, ki se umika med nadzornike, so sporočili iz družbe. "Imamo odlično podlago za nadaljnji razvoj in uspešno soočanje z novimi izzivi," je ob prevzemu funkcije dejal Fazarinc.

Čas se je Steklarni Hrastnik kot namestnik generalnega direktorja pridružil maja 2017, kot generalni direktor je družbo vodil od avgusta istega leta.

"V tem obdobju je družbi uspel preboj med vodilne steklarne v Evropi, saj je družba več let zaporedoma dosegala nadpovprečno uspešne poslovne rezultate in konstantno rasla. Od leta 2018 so se prihodki od prodaje povečali za 50 odstotkov, medtem ko se je EBITDA in čisti dobiček podvojil. V letu je 2023 dodana vrednost na zaposlenega v družbi presegla 100.000 evrov, kar jo uvršča tudi med najuspešnejša slovenska podjetja," so zapisali v Steklarni.

Po Časovih besedah je čas, da operativno vodenje prepusti drugim in se usmeri v strateške projekte na ravni Vaider Group, članica katere je hrastniška steklarna. Skupina želi še naprej rasti ter izvesti začete in napovedane investicije v srbski steklarni v Paraćinu.

Novi generalni direktor Fazarinc se je družbi pridružil aprila 2022 kot direktor operacij, lani pa je prevzel še dodatne pristojnosti kot izvršni direktor. Pred prihodom v Steklarno Hrastnik je zasedal vodstvene pozicije na področju razvoja in proizvodnje v Knauf Insulation in Sij Acroni.

"Nedvomno so kadri in talenti eno izmed prednostnih področij, saj bo ohranjanje uspešnosti poslovanja vedno bolj pogojeno z zmožnostjo privabljanja in ohranjanja potrebnih strokovnjakov. Zato bom temu področju skupaj z ožjimi sodelavci posvečal veliko energije in pozornosti," je ob prevzemu funkcije dejal novi generalni direktor.

Po njegovih besedah je Steklarna Hrastnik že danes med vodilnimi svetovnimi steklarnami, kar se tiče tehnoloških inovacij in energetske učinkovitosti, potrditev temu je bila lanska proizvodnja z uporabo zelenega vodika. "Na teh področjih vidimo še veliko priložnosti, imamo zastavljene strateške projekte ter investicije in bomo to smer nedvomno ohranili," so ga še povzeli v sporočilu za javnost.

VIR: STAkrog
Dolžina: 1 minutno branje
Objavljeno: 09. Jul. 2024